ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 15.10.2013 09:30

Χαιρετισμός Προέδρου ΕΕΕΟ

Αγαπητοί

συνάδελφοι, φοιτητές, παραγωγοί, επαγγελματίες ασχολούμενοι με τον πολλαπλασιασμό, την παραγωγή, την καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών, λίπανση, άρδευση, την τυποποίηση-συσκευασία και εμπορία των οπωροκηπευτικών

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στο 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) που θα πραγματοποιηθεί στην όμορφη Καλαμάτα (ξενοδοχείο Elite City Resort) από 15η έως 18η Οκτωβρίου 2013

Στις λίγες ημέρες του συνεδρίου οι επιστήμονες ερευνητές γεωπόνοι με τους συνεργάτες τους ή με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές τους θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών τους εργασιών. Οι προσκεκλημένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν ειδικά θέματα που ενδιαφέρουν όχι μόνο τα οπωροκηπευτικά αλλά και άλλους τομείς της γεωπονικής επιστήμης και γεωργικής παραγωγής.

Θα λάβουν χώρα συζητήσεις επί ειδικών και γενικών θεμάτων που απασχολούν τους έλληνες αγρότες και όσους γενικά ασχολούνται με την παραγωγή, συντήρηση, εμπορία οπωροκηπευτικών και την εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή, να επισκεφτούμε τους αρχαιολογικούς χώρους και να απολαύσουμε τα τοπικά εδέσματα.

Η γεωργική παραγωγή και η παραγωγή οπωροκηπευτικών ειδικότερα μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας, γενικά και ειδικότερα υπό τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

Η παραγωγή οπωροκηπευτικών απαιτεί εργατικά χέρια, άρα προσφέρει θέσεις εργασίας, απαιτεί επενδύσεις από ήπιες έως πολύ μεγάλες και δημιουργεί μεγάλο κύκλο εργασιών με τις κατασκευές, τα γεωργικά εφόδια, το πολλαπλασιαστικό υλικό, τα υλικά συσκευασίας.

Τα πλείστα των προϊόντων τυποποιούνται, συσκευάζονται και εξάγονται δημιουργώντας έτσι ένα δεύτερο μεγάλο κύκλο εργασιών, δίνουν εργασία σε πλήθος ανθρώπων, απασχολούν σημαντικά εγχώριες και διεθνείς μεταφορές και τελικά επειδή τα περισσότερα οπωροκηπευτικά εξάγονται εισάγεται πολύτιμο συνάλλαγμα που βοηθάει σημαντικά στον ισοσκελισμό του εμπορικού μας ισοζυγίου. Για όλα τα παραπάνω εμείς οι των οπωροκηπευτικών έχουμε άποψη και θα πρέπει δια μέσου του συνεδρίου μας να την γνωστοποιήσουμε και να την κοινοποιήσουμε σε όσους παίρνουν αποφάσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

 

Σας περιμένουμε όλους στην Καλαμάτα

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μιλτιάδης Βασιλακάκης- Πρόεδρος ΕΕΕΟ-

Ομ. Καθηγητής ΑΠΘ